Nízkokalorická verzia klasickej pizze. Pripravte si skvelú ľahkú pochúťku s minimom kalórií a maximom skvelej chuti.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
2 vajcia
3 šálky strúhanej mozzarelly
1 lyžičku oregana
1 lyžičku bazalky
2 lyžičky sušeného cesnaku
12 lístkov čerstvej bazalky
Rajčinovú omáčku na pizzu
12 koliesok paradajok
¼ šálky strúhaného parmezánu
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky, vložíme do mixéra a rozmixujeme, prípadne postrúhame na strúhadle. Odoberieme 4 šálky, zvyšok môžeme odložiť do chladničky na neskôr.
Karfiol preložíme do misky (vhodnej do mikrovnky) a necháme v mikrovlke 8 minút. Potom necháme 10 minút vychladnúť.
Ku karfiolu pridáme 2 vajcia, 2 šálky mozzarelly, oregano, bazalku a cesnak. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Rúru nastavíme na 220 stupňov.
Pripravíme si 2 plechy na pečenie, ktoré potrieme olivovým olejom, prípadne vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vyformujeme 12 guličiek, ktoré preložíme na plechy. Guličky roztlačíme na placky s riemerom cca 10 cm.
Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút, kým placky nie sú zlatohnedé.
Potom placky vyberieme, potrieme rajčinovou pizza omáčkou, pridáme lístky bazalky, zvyšnú mozzarellu, parmezánom, plátky paradajok a vložíme ešte na 5 minút do rúry.
Pred podávaním necháme 5 minút vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)
zdroj: tablespoon