Ideálny na pohodové sobotné popoludnie. Lahodné spojenie čokoládového a vanilkového krému je zárukou vynikajúcej chuti.
Potrebujeme:
3 bal. BeBe keksov
1 liter plnotučného mlieka
200 g kryštálového cukru
250 g masla
šťava z ½ citróna
1 lyžička vanilkovej arómy
1 bal. vanilkového cukru
150 g krupice
2 lyžice kakaa
Postup:
V hrnci zmiešame ½ mlieka, 100 g cukru, kakao a polovicu citrónovej šťavy. Preložíme na plameň a privedieme do varu. Potom pridáme ½ krupice a varíme za stáleho miešania. Keď hmota zhnuste, zložíme ju z plameňa a vmiešame do nej 1/2 masla – miešaním rozpustíme.
Plech na pečenie vyložíme sušienkami a navrstvíme na ne krém – ešte teplý. Na krém uložíme vrstvu sušienok a pripravíme si vanilkový krém. Pripravíme ho rovnako, ako v prípade čokoládového krému, ale namiesto kakaa pridáme vanilku (cukor aj esenciu). Keď do krému vmiešame zvyšné maslo, navrstvíme ho na sušienky ešte teplý. Nakoniec uložíme poslednú vrstvu sušienok a necháme vychladnúť – pri izbovej teplote.
Môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, alebo čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: moirecepti