plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantasticky chutné, šťavnaté bravčové mäsko v jemne pikantnej paradajkovej omáčke!

Bravčové mäsko je jednou z tých surovín, ktorá sa prvaidelne objavuje v našich chladničkách. Ak chcete vyskúšať niečo nové, originálne a veľmi chutné, stavte na tento recept .

Bravčové mäsko je jednou z tých surovín, ktorá sa pravideľne objavuje v našich chladničkách. Ak chcete vyskúšať niečo nové, originálne a veľmi chutné, stavte na tento recept .

Potrebujeme:

1 kg chudšieho bravčového mäsa (stehno, karé…)

2 -3 lyžice paradajkovej omáčky

100 ml červeného vína

1 lyžičku koriadra

4 strúčiky cesnaku

½ lyžičky kari korenia

Soľ, čierne mleté korenie

Olej

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme, osolíme a uložíme na plech vymastený olejom. V miske zmiešame víno, paradajkovú omáčku, pretlačený cesnak, koriander a kari korenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút, potom mäsko obrátime. Teplotu nastavíme na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút. Podľa potreby môžeme podliať vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes