Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré hravo zvládnete pripraviť za pár minút.
Potrebujeme:
3-4 stredne veľké zemiaky
200 g hustého jogurtu
2-3 strúčiky cesnaku
Soľ a čierne korenie
100 g strúhaného syra
Olivový olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie plátky.
Do misky nalejeme jogurt a zmiešame so soľou, korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. Jogurt by mal byť slanší, kedže zemiaky už soliť nebudeme.
Plech na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme trochou oleja a na dno uložíme vrstvu zemiakov. Na zemiaky nanesieme jogurtovú zmes a pokračujeme vrstvou zemiakov a opäť jogurtom. Takto by nám mali vzniknúť 4 vrstvy – posledná je jogurtová.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry., kde pri teplote 170 stupňov pečieme asi 50 minút.
Keď sú zemiaky mäkké, alobal odstránime a posypeme strúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 10 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)