plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický a jednoduchý: Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta

Máte chuť na skutočne vynikajúci domáci dezert? Vyskúšajte tento fantastický koláč z lístkového cesta, jabĺk a lahodného pudingového krému.

Máte chuť na skutočne vynikajúci domáci dezert? Vyskúšajte tento fantastický koláč z lístkového cesta, jabĺk a lahodného pudingového krému.

Potrebujeme:

500 g lísktového cesta

240 g detských piškót

1,2 kg strúhaných jabĺk

Štipku škorice

1 lyžičku citrónovej šťavy

3 lyžice cukru

Na pudingový krém:

1,2 l mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

5 lyžíc kryštálového cukru

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na tenký plát. Pláty by mali mať veľkosť do 30×40 cm (alebo podľa toho, aká je veľkosť plechu).

Plech na pečenie vystelieme papierom. Jeden plát cesta uložíme na plech – tak aby prekrýval aj kraje.  Na plát cesta rozložíme detské piškóty, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Strúhané jablká zmiešame s cukrom a škoricou a navrstvíme ich na piškóty.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding. Puding, ktorý je ešte horúci nalejeme na strúhané jablká a uhladíme. Nakoniec prikryjeme druhým plátom cesta a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Cesto popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 stupňov približne 30-35 minút, alebo kým povrch koláča nie je zlatistý.

Upečený koláč necháme chvíľu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes