plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na obyčajné obložené chlebíky: Keď ich pripravíte takto, vaši hostia vás budú nosiť na rukách!

Vynikajúca pochúťka na raňajky, ktorú vyčarujete z obyčajného toastového chlebíka a obľúbených ingrediencií. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré vynikajúco vyzerá a ešte lepšie chutí!

Vynikajúca pochúťka na raňajky, ktorú vyčarujete z obyčajného toastového chlebíka a obľúbených ingrediencií. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré vynikajúco vyzerá a ešte lepšie chutí!

Potrebujeme:

12 plátkov toastového chleba

6 plátkov šunky

6 obyčajných vajec (12 prepeličích)

1 ks paradajky alebo 3-4 cherry paradajky

100 g strúhaného syra – voliteľné

Zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…)

Soľ, Čierne mleté korenie

Postup:

Z 6 plátkov chleba vykrojíme štvorec, ktorý bude slúžiť na plnenie. Plné sendviče uložíme na plech vyslaný papierom na pečenie.

Na sendviče uložíme plátok šunky a na vrch uložíme vykrojený kúsok. Do vnútra vložíme koliesko paradajky (prípadne niekoľko koliesok cherry paradajok) a rozbijeme vajíčko – 1-2 podľa veľkosti. Ochutíme soľou a korením.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým vajcia nie sú dostatočne upečené. Tesne pred koncom pečenia môžeme posypať syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes