Túto pochúťku som prvýkrát ochutnala na návšteve Petrohradu a našťastie sa mi podarilo získať aj recept. Vyskúšajte tieto vynikajúce knedle plnené mletým mäsom a sami uvidíte, aké chutné je spojenie zemiakového cesta a mletého mäsa.
Potrebujeme:
12 ks stredne veľkých zemiakov
1 väčšie vajíčko
½ šálky hladkej múky
300 g mletého bravčového mäsa
1 lyžičku zemiakového škrobu
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na preliatie:
Maslo
Nadrobno nakrájanú orestovanú cibuľu
Nadrobno nakrájanú orestovanú slaninu
Postup:
Polovicu zemiakov uvaríme a následne roztlačíme do zemiakovej kaše.
Zvyšok zemiakov nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Tekutinu však odložíme bokom a necháme odstáť.
Zmiešame kašu z uvarených zemiakov so strúhanými zemiakmi a pridáme škrobovú tekutinu zo zemiakov. Premiešame, pridáme múku, suchý škrob, vajce, soľ a korenie – dobre premiešame.
Z cesta formujeme placky veľké ako dlaň a do vnútra navrstvíme približne 1 lyžicu ochuteného mletého mäsa. Takto pripravíme všetky knedle.
Na sporák dáme väčší hrniec s vodou, ktorú osolíme. Do vriacej vody vložíme knedle a necháme variť približne 15-20 minút. Knedle najskôr budú plávať pri hladine a neskôr klesnú na dno – to je znak, že sú hotové.
Knedle najlepšie chutia preliate osmaženou cibuľkou a slaninkou alebo šunkou na masle/prípadne na bravčovej masti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom