plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčné rožteky z majonézy: Nestvrdnú a aj na druhý deň sú ako čerstvo upečené!

Výborné rožteky z majonézy. Naučila som sa ich robiť u svokry na Morave a mali veľký úspech. Odporúčam.

Výborné rožteky z majonézy. Naučila som sa ich robiť u svokry na Morave a mali veľký úspech. Odporúčam.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

2 kocky čerstvého droždia

500 ml vlažného mlieka

250 g majonézy

3 lyžičky kr. cukru

2,5 lyžičky soli

Môžete aj posypať soľou alebo semienkami

Na potretie:

Bielko

Postup:

Z asi 200 ml vlažného mlieka, droždia a časti cukru pripravíme kvások. Keď podrastie, zmiešame s ostatnými prísadami v miske – múkou, zvyšným mliekom, cukrom, majonézou, a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré je vláčne, hladké a nelepivé.

Cesto kysne trochu pomalšie, ale stojí si za to počkať, cesto je naozaj výborné.Keď zväčší svoj objem 2x, je pripravené.

Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 časti a každú postupne rozvaľkáme do tvaru kruhu, narežeme na osminky a zrolujeme (od širšej časti smerom k špicu). Rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a kým sa rúra zahreje, necháme ešte podkysnúť. Nakoniec potrieme bielkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Najlepšie recepty na dnes