Výborný recept na zdravšiu verziu cuketových fašíriek – bez vyprážania a pritom sú také výborné, ako keby ste ich vypražili. Nie sú však nasiaknuté olejom a môžete si ich dopriať aj vtedy, ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo do plaviek.
Potrebujeme:
3 mladé cukety
2 vajcia
200 g najemno nastrúhaného syra
200 g syru feta
3 strúčiky cesnaku
Strúhanku
2-3 lyžice hladkej múky
Zväzok kôpru
Soľ, korenie, červenú papriku
Postup:
Cuketu a kôpor umyjeme. Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút odležať, aby sa uvolnila voda. Tú scedíme a pridáme strúhaný syr a aj rozdrobený syr feta.
Pridáme vajcia, najemno nasekaný kôpor, pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku a múku. Všetko dôkladne premiešame a zo zmesi tvoríme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Roztlačíme rukou tak, aby vznikol tvar fašírky.
Fašírky pokvapkáme trochou oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia obrátime.
Zmes môžete aj vypražiť, no rozhodne odporúčam pečenú ľahšiu verziu.
zdroj: bucataras