plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len lístkové cesto, mleté mäso a vajcia: Stačí zabaliť, vložiť do rúry a máte najlepší veľkonočný závin na svete!

Prinášame vám skvelý recept na veľkonočnú roládu s bohatou nádielkou mäsa a ďalších skvelých prísad. Je jednoduchá na prípravu, vyzerá skvele a vaše návštevy vás budú za takéto pohostenie nosiť na rukách. :-)

Prinášame vám skvelý recept na veľkonočný závin s bohatou nádielkou mäsa a ďalších skvelých prísad. Je jednoduchý na prípravu, vyzerá skvele a vaše návštevy vás budú za takéto pohostenie nosiť na rukách. :-)

Potrebujeme:

1 bal. rozmrazeného lístkového cesta

750 g mletého bravčového mäsa

1 vajce

6 vajec uvarených natvrdo

1 strúčik cesnaku

1 cibuľu

50 g masla

2 lyžičky horčice

Soľ, čierne mleté korenie

2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Lísktové cesto rozvaľkáme na tenší plát.

Cibuľku nakrájamene nadrobno a opražíme na masle, pridáme petržlen, pretlačený cesnak a krátko restujeme. Zložíme z plameňa a necháme celkom vychladnúť.

K mäsu pridáme surové vajce, horčicu a cibuľkovú zmes. Dochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť.

Na lístkové cesto navrstvíme mleté mäso a naň uložíme celé vajcia prepojené na polovicu – cesto musí byť dostatočne široké, aby prekrylo všetky prísady.

Okraje cesta narežeme na pásiky a začneme ich prekladať cez vrch náplne. Pre krajší efekt môžeme ostrými nožnicami nastrihať konce pásikov.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 – 50 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: extremesilver

Najlepšie recepty na dnes