plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto robím v lete namiesto zemiakov, je to najlepšia príloha: Vyskúšajte restovanú cuketu s cesnakom!

Perfektný tip na prípravu cukety, ktorý sa skvele hodí ako netradičná, no o to chutnejšia príloha k obedu.

Cuketa je skutočne univerzálna zelenina. Môžete ju upravovať mnohými technologickými postupmi a dokonca z nej môžete upiecť aj sladký koláč. Dnes vám ukážeme perfektný tip na prípravu cukety, ktorý sa skvele hodí ako netradičná príloha k nedeľnému obedu.

Potrebujeme:

2-3 mladé cukety

½ šálky vlašských orechov

½ zväzku petržlenovej vňate

2-3 strúčiky cesnkau

1 lyžicu olivového oleja

Postup:

Cuketu umyjeme – môžeme alebo nemusíme ošúpať a nakrájame na väčšie kocky (podobne, ako keď krájame zemiaky). Osolíme a necháme odpočívať.Potom odstránime prebytočnú tekutinu a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.

Orechy preložíme do plastového vrecka a rozdrvíme kuchynským valčekom. Cesnak nasekáme nadrobno. V miske zmiešame petržlenovú vňať s orechmi, cesnakom a olivovým olejom. Pridáme restovanú cuketu a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes