Už ste tento rok vyrábali jahodový džem? Ja som ho už aj stihla otestovať v tejto výbornej roláde. Je celkom jednoduchá a máte ju hotovú za pol hodinky. A chutí skutočne fantasticky.
Potrebujeme:
Tortovú oblátku
Jahodový džem – asi 6 lyžíc
Na cesto:
6 bielkov
100 g kryštálového cukru
80 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
4 lyžice oleja
3 lyžice maku
Na krém:
250 ml smotany na šľahanie
2 bal. vanilkového cukru
1 lyžicu citrónovej šťavy
250 g mascarpone alebo jemného tvarohu
Postup:
Pripravíme si plech s rozmermi 40×32 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne pridáme cukor, olej, múku a prášok do pečiva. Napokon pridáme aj mak a cesto navrstvíme na plech. Uhladíme lyžicou a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 15-20 minút. Hotový plát obrátime a papier opatrne odstránime, zrolujeme a necháme vychladnúť.
Smotanu ušľaháme (môžeme pridať aj stužovač do šľahačky) a vmiešame mascarpone, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Oblátku uložíme na vlhkú handričku a potrieme džemom. Na zmäknutú oblátku uložíme cesto a na cesto navrstvíme krém. Zrolujeme a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika