Vynikajúci dezert z detských piškót a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!
Potrebujeme:
1 bal. dlhých piškót (200 g)
2 bal. čokoládového pudingu
800 ml mlieka
100 g masla
5 lyžíc kryštálového cukru
100-150 ml uvarenej kávy alebo kapučína
300 ml šľahačky + 1 stužovač
Postup:
Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a keď je puding vlažný, primiešame maslo.
Zo smotany a stužovača ušľaháme šľahačku.
Na dno formy navrstvíme piškóty, ktoré z jednej strany krátko namočíme vo vychladnutej káve alebo kapučíne.
Na piškóty navrstvíme kakaový krém, časť šľahačky a potom opäť vrstvu máčaných piškót. Takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady.
Poslednú vrstvu by mala tvoriť šľahačka.
Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked