plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická čoko-torta s piškótami: Milujú ju malí aj veľkí!

Vynikajúci dezert z detských piškót a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!

Vynikajúci dezert z detských piškót a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!

Potrebujeme:

1 bal. dlhých piškót (200 g)

2 bal. čokoládového pudingu

800 ml mlieka

100 g masla

5 lyžíc kryštálového cukru

100-150 ml uvarenej kávy alebo kapučína

300 ml šľahačky + 1 stužovač

Postup:

Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a keď je puding vlažný, primiešame maslo.

Zo smotany a stužovača ušľaháme šľahačku.

Na dno formy navrstvíme piškóty, ktoré z jednej strany krátko namočíme vo vychladnutej káve alebo kapučíne.

Na piškóty navrstvíme kakaový krém, časť šľahačky a potom opäť vrstvu máčaných piškót. Takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady.

Poslednú vrstvu by mala tvoriť šľahačka.

Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes