plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózne „slané“ šišky

Fantastická slaná verzia obľúbeného dezertu z vláčneho cesta. Tá chuť vás jednoducho dostane!

Šišky väčšinou poznáme ako sladké jedlo a obľúbený dezert. Čo by ste povedali na jeho slané prevedenie tejto dobroty? Chcem sa s vami podeliť o recept, ktorý som našla len nedávno a mojej rodine zachutil ešte viac, ako klasická sladká verzia. Jeho výsledkom sú nadýchané a úžasne lahodné šišky, ktoré môžete doplniť zeleninou, obľúbenou omáčkou alebo len čerstvým syrom.  si z času na čas jednoducho neviem odpustiť.

Potrebujeme:

½ kocky čerstvého droždia

1/2 lyžičky cukru

100 ml vlažného mlieka

500 g hladkej múky

1 vajce

Teplú vodu podľa potreby

1 ½ lyžičku soli

1 lyžicu brandy

Postup:

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme chvíľku odležať. V inej miske zmiešame ostatné ingrediencie na cesto, pridáme kvások a vymiešame hladké homogénne cesto. Ak sa nám cesto zdá príliš husté, môžeme pridať podľa potreby teplú vodu.

Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 30 minút, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Pripravíme si hlboký hrniec, do ktorého nalejeme dostatok oleja. Vedľa si pripravíme nádobu vystlanú kuchynskými utierkami, ktoré z hotových šišiek odstránia prebytočný olej.

Keď má olej dostatočnú teplotu, lyžicou doň dávkujeme cesto a vypražíme dozlatista.

Necháme odkvapkať, preložíme na papierový obrúsok a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes