Milujete veterníky? Čo by ste povedali na jednoduchšiu verziu z formy na muffiny? Vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
70 g pšeničnej krupice
90 g kr. cukru
2 lyžičky prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
3 vajcia
125-150g rozopeného vychladnutého masla
4 lyžice mlieka
Náplň:
1 bal. smotanového pudingu
400 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
3-4 lyžice kr. cukru
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame, navrstvíme do vymastených otvorov na muffiny a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.
Z puding. práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a následne doň vmiešame ušľahanú šľahačku.
Upečené muffiny necháme vychladnúť a rozkrojíme ich približne v polovici. Krém navrstvíme do cukrárenského vrecka a plníme muffiny. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.