Najlepšia orechová náplň do dezertov, podľa starého a rokmi overeného receptu. Ako ju pripravujete vy? :-)
Potrebujeme:
400 g mletých orechov
350 ml vriacej vody
150 – 200 g kr. cukru
1 lyžičku perníkového korenia
Hrsť hrozienok + vodu na namáčanie
Strúhanú kôru z 1 citróna
1 lyžicu rumu, alebo rumovej arómy
1 lyžicu marhuľového džemu
1 lyžicu medu
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Hrozienka si namočíme do horúcej vody, aby zmäkli a nabobtnali.
Do hrnca nalejeme vodu s cukrom, privedieme do varu, potom pridáme orechy, premiešame a necháme krátko povariť. Potom pridáme všetky ostatné prísady a dobre premiešame. Môžeme používať do závinov, koláčov či iných dezertov podľa chuti.