plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drobený koláč s tvarohovým krémom

Maslové cesto s lahodným tvarohovým krém. Vyskúšajte aj vy túto skvelú a originálnu - drobenú dobrotu.

Základom tohto skvelého koláčika je drobivé maslové cesto, ktoré sa spojí s vynikajúcim tvarohovým krémom. Výsledkom je originálny a veľmi chutný koláčik, ktorý pripravíte skutočne jednoducho.

Potrebujeme:

3 šálky hladkej múky

250 g masla (prípadne margarínu)

1 lyžičku jedlej sódy

1 šálku práškového cukru

Krém:

500 g jemného tvarohu

3 vajcia

5 lyžíc medu (prípadne 1 šálku cukru)

100 g hrozienok

1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:

Pracujeme s dobre vychladenými surovinami. Najskôr spracujeme cesto. Margarín alebo maslo nakrájame na kocky a spojíme s múkou. Pridáme cukor, sódu a vypracujeme drobivé cesto.

Cesto vložíme do chladničky a pripravíme si plnku. Tvaroh vyšľaháme s vajíčkami, medom a vanilkou. Nakoniec pridáme hrozienka a dôkladne premiešame.

Cesto vyberieme z chladničky a väčšiu časť cesta rovnomerne navrstvíme na spodok plechu (cesto neutláčame). Okraje cesta by mali byť vyššie, aby sme vytvorili priestor pre krém.

Potom navrstvíme krém tak, aby nesiahal až ku okrajom (viď obrázok).

Nakoniec prikryjeme zostávajúcim cestom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.

Po upečení necháme chvíľu vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: woowx

Najlepšie recepty na dnes