plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci zázrak na vysoký cholesterol: Urobte zásobu domácej paradajkovej šťavy bez varenia!

Na vysoký cholesterol, proti zápalom aj na lepší zrak: Urobte počas sezóny pár pohárov rajčinovej šťavy, je to jednoduché a účinky vás ohromia!

Vedeli ste, že v rajčinovej šťave je koncentrovaných najviac z liečivých účinkov rajčín? Mne to lekárka poradila na vysoký cholesterol, odkedy ju pijem, cítim sa však celkovo lepšie – dokonca sa mi okrem cholesterolu upravili aj niektoré ďalšie výsledky. Napríklad nedostatok horčíka a železa už nie ej môj problém. Rajčinová šťava má však skutočne všestranné účinky na zdravie. Najlepšie sú samozrejme domáce paradajky!

Toto od nej môžete očakávať:

Lepší zrak – vďaka vysokému obsahu vitamínu A pôsobí na zlepšenie zraku a zároveň je to výborná prevencia očnej slepoty.

Proti zápalom – časté zápaly v organizme sú jedným z hlavných faktorov vzniku rakoviny. Paradajková šťava pôsobí protizápalovo. V prípade vzniku zápalu, dokáže paradajková šťava znížiť zápal rýchlo a bez negatívnych následkov.

Prevencia rakoviny prsníka a prostaty – obsahuje alfa-karotén, beta-karotén, luteín, lykopén a ďalšie účinné látky, ktoré pôsobia ako prevencia vzniku rakoviny.

Pri infekcii močových ciest – paradajková šťava pôsobí ako diuretikum. Odstraňuje baktérie z močového ústrojenstva, ako aj nadbytočných solí, kyseliny močovej a tiež tuku.

Nabijú vás vitamínmi – obsahujú vitamíny A, vitamíny skupiny B, železo, horčík, fosfor a veľké množstvo antioxidantov.

Zníži vám cholesterol – môže za to niacín a látka, ktorá štiepi LDL cholesterol v tele.

Ako ju vyrobiť?

Ja to robím na studeno a úplne jednoducho. Na prípravu šťavy potrebujeme:

5 kg paradajok

6 lyžíc kryštálového cukru

2-3 lyžice soli

2 lyžičky kyseliny salicylovej alebo 3 lyžičky kyseliny citrónovej

1 lyžičku borkénu

Postup:

Paradajky – umyjeme a narežeme na kúsky. Preložíme do väčšieho hrnca a posypeme cukrom, soľou, kyselinou salicylovou a borkénom. Necháme stáť deň alebo dva, pričom pravidelne miešame. Nakoniec prepasírujeme cez sito a plníme do čistých nádob. Ja pod viečka dávam aj celofán, pevne zavrieme a uchovávame na chladnom, tmavom mieste. Ja pijem jeden pohár denne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes