Potrebujeme
[line_list]
- 25 dkg sušeného mlieka polotučného
- 50 dkg práškového cukru
- 2 lyžice číreho kukuričného sirupu
- 2 lyžice vody
- 1 lyžica sladkej mandľovej arómy
[/line_list]
Postup prípravy
- Cukor i mlieko preosejte.
- Marcipán spracujete tak, že zmiešate všetky ingrediencie. Takto spracovaný marcipán potom dajte na pracovnú dosku, namočte si ruky v teplej vode (bude sa vám s hmotou lepšie pracovať).
- Začneme hniesť. Zo začiatku sa nebojte ruky namáčať až po zápästia. Keď hmota začne hustnúť, už ich veľmi nenamáčajte.
- Podsypeme solamylom a dopracujeme. Vodu už zbytočne nepridávajte.
Dobrá rada: Od maricpánu neodchádzajte, ale sústavne s ním pracujte. Keď ho necháte povedzme 5 minút stáť, vzniknú vám v ňom biele fľaky od mlieka. Preto je potrebné namáčať si ruky a hniesť bez prestávky, kým marcipán nebude hotový.