plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci čokoládový puding

Vymeňte puding v prášku za domácu dobrotu bez konzervantov a umelých farbív. Ak milujete vôňu a chuť kávy, môžete do pudingu pridať 1 lyžičku instantnej kávy, alebo napríklad voňavú škoricu. Pripravte si vynikajúca pochúťka na začiatok víkendového dňa. :-).

Potrebujeme:

500 ml mlieka + 150 ml

50 g kakaa

40 g kukuričného škrobu

1-2 bal. vanilkového cukru

20 g práškového cukru

Postup:

Do hrnca dáme 500 ml mlieka, pridáme vanilkový cukor, kakao, premiešame a preložíme na mierny plameň. V 150 ml mlieka rozmiešame metličkou škrob a práškový cukor. Keď mlieko na sporáku zovrie, pomaly doň vlejeme zmes mlieka, práškového cukru a škrobu.

Puding za stáleho miešania varíme na miernom plameni, kým zmes dostatočne nezhustne. Hotový puding navrstvíme do pripravených misiek, alebo dezertných pohárov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes