plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci čerešňový likér z 3 prísad: Toto je najlepší nápad, ako spracovať prezreté čerešne!

Vynikajúci domáci likér zo sladučkého ovocia, ktoré práve v tomto období dozrieva na našich záhradách. Navyše, na jeho prípravu postačia len 3 prísady, ktoré máte práve teraz doma možno aj vy. Pripravte si ho aj vy!

Vynikajúci domáci likér zo sladučkého ovocia, ktoré práve v tomto období dozrieva. Navyše, na jeho prípravu postačia len 3 prísady, ktoré máte práve teraz doma možno aj vy. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

3 kg vykôstkovaných čerešní (čerešne musia byť zrelé, môžu byť aj prezreté)

1 l brandy alebo vodky

2 kg cukru

Postup:

Do 3-litrového pohára vložíme umyté a osušené čerešne, pridáme 1 kg cukru a zalejeme 500 ml alkoholu. Pohár uzavrieme gázou alebo bavlnenou handričkou a upevníme gumičkou. Uložíme na teplé miesto a necháme 20-25 dní odpočívať. Každý deň obsah nádoby pretrepeme.

Potom obsah fľaše prelejme do čistej nádoby – použijeme lievik a gázu, aby sa do nádoby dostala len tekutina.

Do tekutiny pridáme zvyšný cukor a zostávajúci alkohol, necháme odležať, kým sa cukor rozpustí a potom opäť scedíme cez lievik s gázou. Likér necháme odležať ešte 24 hodín a prelejeme do uzatvárateľných sklenených nádob.

Na zdravie! :-)

Najlepšie recepty na dnes