plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce Marshmallow

Mäkučké cukríky miluje snáď každé dieťa a určite potešia aj nás dospelých. Vyskúšajte si ich pripraviť aj doma!

Túto dobrotu z obchodu si moje deti jednoducho nevedia vynachváliť. Cukríky mäkučké ako perinka si však môžete pokojne vyrobiť aj doma. Prinášame vám skvelý recept na ich prípravu.

Potrebujeme (na výrobu 1 plechu Marshmallow):

700 g kryštálového cukru

400 ml vody

25 g zelatíny

¼ lyžičky jedlej sódy

¼ lyžičky soli

2 g kyseliny citrónovej

Na obaľovanie:

Zemiakový škrob

Práškový cukor

Postup:

Z 300 g cukru a 150 ml vody pripravíme základ pre sirup.

Obe ingrediencie zmiešame a preložíme na plameň. Keď zmes zovrie, pridáme kyselinu citrónovú a varíme pod pokrievkou cca 30 minút na slabom ohni. Potom zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť. Následne do sirupu potom pridáme jedlú sódu rozpustenú v jednej lyžičke vody a opäť preložíme na plameň. Nebojte sa peny, ktorá sa objaví– o chvíľku zmizne. Zmes je potrebné stále miešať.

Výsledkom vašej práce by mala byť konzistencia podobná tekutému medu s príjemnou vôňou. Do sirupu pridáme zvyšok vody, cukor a soľ. Za stáleho miešania privedieme do varu a ešte chvíľku povaríme.

V ½ pohára necháme napučať želatínu (15-30 minút). Potom zahriavením rozpustíme na plameni (nevaríme).  Rozpustenú želatínu preložíme do kuchynského robota a pridáme k nej trochu sirupu. Začneme šľahať pri nízkych otáčkach. Pomaly k želatíne prilievame všetok sirup a zvyšujeme otáčky miešania. Výsledkom bude hustá lepivá biela hmota.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme alobalom potretým trochou oleja.

Na plech rovnomerne navrstvíme zmes, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote stuhnúť cca 6 hodín. Potom hmotu nakrájame ostrým nožom na jednotlivé cukríky. Aby sa cukríky na seba nelepili, obalíme ich v zmesi práškového cukru a škrobu. Pomer cukru a škrobu by mal byť 1:1.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes