Táto sladkosť mi pripomína sladké detské časy a rada si ju doprajem aj dnes. Pred cukríkmi z obchodu však dávam prednosť domácej výrobe a toto je môj obľúbený recept. Ak máte chuť na niečo skutočne dobé, určite ho vyskúšajte! :-)
Potrebujem:
1 šálku plnotučného mlieka
1 ½ šálky cukru
3 lyžice medu
25 g masla
½ lyžičky kyseliny citrónovej
Postup:
Do kastrólu s hrubým dnom nalejeme mlieko a privedieme k varu. Potom pridáme maslo, cukor a za stáleho miešania varíme na miernom ohni.
Keď zmes mierne zhustne a stmavne pridáme med a kyselinu citrónovú. Dôkladne miešame na miernom plameni, kým zmes ešte viac nestmavne a nezhustne – varíme minimálne 30 minút.
Potom zmes zložíme z plameňa, nalejeme do foriem a vložíme do chladničky, aby cukríky dostatočne stuhli.
Potom jednoducho vyklopíme a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet