plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca cesnaková pasta: Vynikajúca k mäsu, do omáčok aj k pečivu!

Jej použitie je v kuchyni skutočne veľmi široké. Dochutí omáčky, mäso, ale môžete ju používať aj ako chutnú domácu nátierku. Vyskúšajte domácu cesnakovú pastu!

Zelené výhonky z cesnaku sa zbierajú v máji a júni. My z nich pripravujeme skvelú domácu pastu, ktorú používame do omáčok, k mäsu alebo len tak, na hrianky. Jej využitie je univerzálne od prípravy grilovanej zeleniny až po doplnok k pečivu. Jej príprava je rýchla a skutočne jednoduchá!

Potrebujeme:

500 g cesnakových výhonkov

1,5 lyžice soli

1,5 lyžice rastlinného oleja

Postup:

Z výhonkov ošúpeme vrchnú tvrdú a suchú vrstvu, umyjeme ich a necháme uschnúť. Potom vložíme do mixéra spolu so soľou, olejom a rozmixujeme na jemnú pastu. Pastu preložíme do uzatvárateľných sterilizovaných nádob. Skladujeme v chladničke a používame do omáčok, k mäsu, do cestovín alebo iných receptov. Využitie tejto pasty je skutočne takmer univerzálne. Tiež ju môžete zmiešať s maslom a používať ako chutnú nátierku. Je to len na vás!

iOp7SUkNZSc

Najlepšie recepty na dnes