plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý medový krémeš: Prekladané cesto s krémom a výbornou polevou, podľa tradičného receptu z Maďarska!

Výborný koláčik z medového cesta, polevy a dvoch druhov krému. Tento zákusok je taký výborný, že neochutnať ho je hotový hriech.

Výborný koláčik z medového cesta, polevy a dvoch druhov krému: tento zákusok je taký výborný, že neochutnať ho je hotový hriech.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

3 lyžice kr. cukru

4 lyžice medu

50 g masla

450 g hladkej múky

7 lyžíc mlieka

1 lyžička jedlej sódy

2 lyžice kakového prášku

2 lyžice masla

Na krém:

2 bal. vanilkového pudingu

700 ml mlieka

250 g masla

200 g prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Bielkové poleva:

1 bielok

1-2 lyžičky šťavy z citrónu

200 g práškového cukru

Postup:

Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom doň vmiešame po lyžičkách našľahané maslo.  Z krému odoberieme 1/3 a primiešame do nej kakao.

Nad parou si vymiešame vajcia s maslom, sódou a 5 lyžicami mlieka. Pridáme aj med a šľaháme do peny. Potom zložíme z pary a vmiešame múku. Cesto rozdeíme na dve polovice. Do jednej vmiešame 2 lyžice mlieka a 2 lyžice kakaaového prášku. Môžeme upiecť 2 väčšie pláty cesta, alebo 4 menšie. Ak zvolíte 2 pláty cesta, potom ich stačí prekrojiť. Každý plát by mal mať rozmeri asi 25×35 minút. Každý plát pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 10 minút.

Bielok vymiešame vareškou s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Dáme do chaldničky stuhnúť.

Teraz už stačí len poskladať – tmavý plát cesta, naň bledý krém, bledý plát cesta, tmavý krém, bledé cesto, bledý krém a nakoniec tmavý plát. Posledným krokom je potrieť vrch zákusku polevou. Krémeš dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes