plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé cesto na mäkučké vianočné perníčky!

Lepšie ako od svokry!

Iné cesto už roky nerobím. Dokonca, perníčky sú ešte lepšie ako od mojej svokry a to je skutočne čo povedať!

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

200 g práškového cukru

1 lyžicu korenia do perníka

150 g Hery

230 g medu

3 vajcia

2-3 lyžice kakaa

1 lyžičku mletej škorice

1,5 lyžičky sódy

Postup:

Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske a vypracujeme jednotné cesto. Cesto bude lepivé, ale po odležaní sa s ním skvele pracovať a nebude lepiť.

Cesto zabalíme do fólie, vložíme do chladničky, aby sa počas noci odležalo.

dough-for-diy-gingerbread-men

Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske (ide to aj bez podsypania múkou) a vykrajujeme ľubovoľné tvary.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 5 maximálne 8 minút, aby sa cesto nevysušilo.

img_7875

Po upečení potrieme bielkom pre krásny lesk (ak nechcete nemusíte) a ozdobíme podľa fantázie.

Najlepšie recepty na dnes