plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do pol hodiny na stole: Špagety s kuracím mäsom v jemnej smotanovo-horčicovej omáčke

Vynikajúci obed bez náročnej či zdĺhavej prípravy. Vyskúšajte cestoviny v jemnej omáčke zo smotany.

Lahodný pokrm, ktorý pohodlne pripravíte do pol hodinky.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

400 g cestovín

Soľ a korenie podľa chuti

100 g strúhaného syra

Na omáčku:

50 g masla

1 lyžicu horčice plnotučnej

2 lyžice bieleho vína

1 a ½ šálky kyslej smotany

2 vajcia uvarené natvrdo

Zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou, korením a orestujeme na rastlinnom oleji za stáleho miešania, kým mäso nie je hotové.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a potom scedíme.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme horčicu, biele víno, smotanu a nastrúhané vajcia. Všetko dôkladne premiešame. Do smotanovej omáčky pridáme kuracie mäso, premiešame a zložíme z plameňa.

Cestoviny zalejeme omáčkou, posypeme syrom a zelenými bylinkami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes