plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové lievance so syrom a cesnakom

Tiež neviete odolať pochúťkam z tejto šťavnatej letnej zeleniny? Dnes sa s vami chcem podeliť o skvelý recept na jemné cuketové lievance. Tento lahodný recept je mojím pomyselným „šampiónom“ medzi všetkými jedlami pripravenými z cukety. Okrem skvelej chuti a krásnej vône, je príprava tejto pochúťky skutočne jednoduchá. Neváhajte a vyskúšajte ju tiež!

Potrebujeme:

1 stredne veľkú cuketu

1 vajce

50 g strúhaného syra

Strúčik cesnaku

1 lyžica hladkej múky

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu očistíme, nastrúhame a necháme chvíľku odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu, pridáme vajce a dobre premiešame. Pridáme strúhaný syr a najemno nasekaný strúčik cesnaku. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme múku a všetko spolu dôkladne premiešame.

Z cesta formujeme jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na oleji dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou a čerstvými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes