Výborný tip na letnú večeru, ktorú môžete mať na stole už o pár minút. Cuketové fašírky najlepšie chutia s domácou omáčkou alebo čerstvou zeleninou.
Potrebujeme:
500 g cukety
1 vajce
4 lyžice múky
1 zväzok petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
2 lyžice strúhanky – voliteľné
Olej
Postup:
Cuketu umyjeme, nastrúhame a osolíme. Necháme stáť, kým nepustí šťavu. Pridáme petržlenovú vňať, cesnak, múku, vajce a ochutíme soľou a koreninami. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, vypracujeme cesto, z ktorého mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky. Tie vyprážame v rastlinnom oleji a prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom.
Podávame s domácim dipom, čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: nosalty