plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové fašírky s cesnakom a petržlenom: Nerozpadávajú sa a chutia jedna báseň!

Výborný tip na letnú večeru, ktorú môžete mať na stole už o pár minút. Cuketové fašírky najlepšie chutia s domácou omáčkou alebo čerstvou zeleninou.

Výborný tip na letnú večeru, ktorú môžete mať na stole už o pár minút. Cuketové fašírky najlepšie chutia s domácou omáčkou alebo čerstvou zeleninou.

Potrebujeme:

500 g cukety

1 vajce

4 lyžice múky

1 zväzok petržlenovej vňate

2 strúčiky cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

2 lyžice strúhanky – voliteľné

Olej

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame a osolíme. Necháme stáť, kým nepustí šťavu. Pridáme petržlenovú vňať, cesnak, múku, vajce a ochutíme soľou a koreninami. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, vypracujeme cesto, z ktorého mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky. Tie vyprážame v rastlinnom oleji a prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom.

Podávame s domácim dipom, čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes