Ľahšie, no podľa mňa ešte chutnejšie ako hranolky. Žiaden olej, ani prázdne kalórie navyše. Obaľované cuketové paličky sú perfektné ako pohostenie pre návštevy alebo chrumkanie k poháru vína.
Potrebujeme:
1 cuketu – mladú aj so šupou
1 lyžicu horčice
2 lyžičky octu
½ šálky strúhanky
Soľ a čierne korenie podľa chuti
1 šálku kyslej smotany
1 ks cibule
2 lyžičky medu
100 g nadrobno nastrúhaného syra
Voliteľné: bazalka, červená paprika, oregano
Postup:
Cuketu umyjeme a nakrájame na pásiky – podobne ako hranolky.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Potom ju preložíme do mixéra a zmiešame s medom, horčicou, octom, soľou a korením. Rozmixujeme dohladka, primiešame smotanu a opäť všetko spolu dobre premiešame.
Kúsky cukety obalíme najskôr v smotanovej zmesi a potom v strúhanke, ktorú sme si zmiešali so syrom a ľubovolnými koreninami.
Kúsky cukety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút. Chuťovka je pripravená, keď je povrch zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom