plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová pena z 2 ingrediencií

Tento recept pochádza od mojich príbuzných z Talianska a ide o skutočnú delikatesu, ktorá mi vždy dokáže spríjemniť deň. Verím, že bude chutiť aj vám!

Potrebujeme:

100 g kvalitnej horkej čokolády

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

V tomto recepte je obzvlášť potrebné, aby bola smotana na šľahanie poriadne vychladená. Práve s dobre vychladenou smotanou totiž získame ten najlepší výsledok.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť – čokoláda však nesmie opäť stuhnúť. Medzitým si v samostatnej miske ušľaháme zo smotany tuhú šľahačku. Do šľahačky za stáleho miešania opatrne vmiešame čokoládu, tak aby si hmota zachovala vzdušnú konzistenciu.

Penu vložíme do chladničky stuhnúť. Podávame v dezertých pohároch ozdebenú šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.

Poznámka: ak obľubujete sladšie dezerty, môžete namiesto horkej čokolády použiť mliečnu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: reprofoto dvo

Najlepšie recepty na dnes