Vynikajúci dezert zo šťavnatej hrušky a obľúbeného lístkového cesta. Chrumkavý na povrchu a úžasne šťavnatý vo vnútri. Vyskúšajte ho aj vy! :-)
Potrebujeme:
3 hrušky ošúpané a zbavené jadra
½ citróna
4 šálky vody
2 šálky kryštálového cukru
1 šálku medu
1 citrón, dôkladne umytý rozdelený na polovicu
4 kúsky škorice
8 ks. klinčekov
1 vanilkový lusk
1 hárok lístkového cesta
Postup:
V hrnci zmiešame vodu s cukrom, medom, klinčekmi, škoricou, citrónom a vanilkovým luskom – ktorý rozdelíme a jedierka pridáme do tejto zmesi.
Necháme zovrieť, pridáme hrušky a varíme 18 -22 minút na miernom ohni.
Potom hrušky vyberieme a 1 a ½ tejto sladkej tekutiny necháme zredukovať.
Lístkové cesto nakrájame na prúžky, ktorými obalíme ovocie. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov 20-25 minút. Polejeme redukovanou omáčkou a podávame so šľahačkou či zmrzlinou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)