Vynikajúce fašírky s mäsom, zemiakmi a kyslými uhorkami. Chutia vynikajúco a navyše, pripravíte ich rýchlo a jednoducho.
Potrebujeme:
500 g uvarených zemiakov
500 g mletého mäsa
50 g nadrobno nakrájanej slaninky
2-3 ks kyselých uhoriek nakrájaných nadrobno
2 vajcia
100 ml mlieka
4-5 lyžíc múky
Soľ a čierne korenie
Postup:
Mäso zmiešame s uvarenými, ošúpanými a nastrúhanými zemiakmi, cibuľkou, uhorkami a slaninou. Primiešame mlieko, vajcia, soľ a koreniny. Nakoniec primiešame dostatočné množstvo múky a mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Podávame so zeleninou alebo prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: ehezesmentes
recept: redakcia