Pravdu povediac, nepodarilo sa nám zistiť, prečo sa táto delikatesa nazýva cigánskymi fašírkami. Zrejme však za to môže nádherná farebná obloha pripomínajúca typické róby, v ktorých Rómovia tancujú.
Tak či onak, chuťovo vás tieto fašírky doslova očaria. Takýto šťavnatý kúsok ste ešte nejedli! Prinášame vám báječný recept z mletého hovädzieho mäsa.
Potrebujeme
[line_list]
- 700 g mletého hovädzieho mäsa
- 3 ks cibule
- 3 ks paradajok
- polovica petržlena
- 1 lyžička soli
- približne 1/2 chleba
- 2 strúčiky cesnaku
- kôpor
- 150 ml mlieka
- 2 lyžice slnečnicového oleja
[/line_list]
Postup
- Rozrežte bochník chleba na plátky, omočte ho v mlieku.
- Rozmixujte cibuľu, cesnak, chlieb a soľ až kým cesto nebude celkom vláčne.
- Uvarte paradajky očistené od kôry a pridajte k nim nasekanú petržlenovú vňať. Nechajte odstáť a rozmixujte.
- Zmiešajte cesto, paradajky s bylinkami a hovädzieho mäso a vytvorte z nich karbonátky. Výsledný produkt dajte na vymastený plech a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 30 minút.
Ako prílohu možno podávať gratinovanú zeleninu či zemiakovú kašu.