plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavý karfiol pečený v rúre!

Vyskúšajte aj vy zdravšiu, ale rovnako chutnú alternatívu k vyprážanému karfiolu.

Moje deti milujú vyprážaný karfiol. Ja som sa rozhodla vyskúšať zdravšiu verziu bez vyprážania a verte alebo nie, mala obrovský úspech. Vyskúšajte aj vy zdravšiu, ale rovnako chutnú verziu vyprážaného karfiolu.

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

1,5 kg karfiolu rozdeleného na ružičy

2 šálky hladkej múky

3 lyžičky soli

¼ lyžičky čierneho korenia

2 lyžičky červenej papriky

1 lyžičku cesnakového prášku

1 lyžičku šučenej petržlenovej vňate

5 bielkov

4 lyžice vody

3 šálky strúhanky

¼ šálky oleja alebo masla

Potrebujeme:

Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky.

Pripravíme si 3 samostatné misky. Do jednej nasypeme múku zmiešanú so soľou a koreninami, do druhej strúhanku a do tretej bielka rozmiešané s vodou.

Plech na pečenie vystelieme papierom a vymastíme trochou oleja. Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v bielkovej zmesi a nakoniec v strúhanke.

Obalený karfiol preložíme na plech.

pohovani-karfiol-iz-pecnice-f0638e1e24adb2bc962a882780eab810_view_l

Každý kúsok pokvapkáme trochou oleja a na každý položíme malý kúsok masla (maslo dodá karfiolu úžasnú chuť).

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 210 stupňov 35 minút. Potom karfiol otočíme a pečieme ešte 5 minút – alebo kým povrch nie je zlatistý. Karfiol treba počas pečenia sledovať, každá rúra pečie inak a možno bude pripravený aj skôr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes