plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé zemiaky na bavorský spôsob

V Bavorsku sú zemiaky veľmi obľúbenou prílohou, ktorá sa pripravuje na mnoho spôsobov. Tento recept spája samé voňavé a chutné ingrediencie, ktoré spolu vytvárajú skutočnú delikatesu. Bavorské maslové zemiaky môžete podávať nie len ako prílohu, ale aj ako chutné hlavné jedlo. Jeho príprava zaberie minimum času a chutí skutočne vynikajúco.

Potrebujeme (na 1-2 porcie):

2 ks väčších zemiakov

½ hrnčeka slaniny alebo šunky nakrájanej na kocky

1 cibuľu

1-2 strúčiky cesnaku

75 – 100 g masla

1 lyžičku tymianu (voliteľné)

1 vetvičku rozmarínu

2 lyžice petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

2 lyžičky sladkej červenej papriky

1 lyžičku drvenej rasce

Postup:

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v slanej vode (zemiaky nemusia byť celkom mäkké, pretože sa dokončia v porcese vyprážania). Vychladené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.

Na panvici z hlbším dnom necháme rozpustiť maslo a následne pridáme slaninu, cibuľu nakrájanú nadrobno a rozmarín. Smažíme asi 7-10 minút. Nakoniec pridáme cesnak a krátko posmažíme. Potom obsah panvice – cibuľu, cesnak, slaninku a vetvičku rozmarínu vyberieme a preložíme do misky. Na panvici ostane len maslo.

Do rozpáleného masla uložíme plátky zemiakov a osmažíme z oboch strán dozlatista.

Keď sú zemiaky zlatisté, opäť na panvicu pridáme osmaženú cibuľu, cesnak, slaninku, vetvičku rozmarínu a nakoniec aj ostatné korenia a bylinky. Premiešame a všetko spolu ešte krátko posmažíme.

Vyberieme z panvice a môžeme hneď podávať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

 

Najlepšie recepty na dnes