plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavá príloha: Jemne pikantné zemiaky s maslom a cesnakom!

Fantastická príloha, ktorú vyčarujte z obyčajných zemiakov a surovín, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.

Fantastická príloha, ktorú vyčarujte z obyčajných zemiakov a surovín, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov približne rovnakej veľkosti

Rozmarín, kajenské korenie, soľ a čierne mleté korenie

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

3 lyžice zmäknutého, ideálne rozpusteného masla

Postup:

Zemiaky očistíme a rozdelíme na polovice. Potom na povrchu každého kúska urobíme hlbšie zárezy tak, aby sme zemiaky celkom nerozrezali.

V miske zmiešame maslo s cesnakom a kroeninami. Do tejto zmesi pridáme zemiaky a dobre premiešame, aby sa maslo a koreniny dostali na povrch každého zemiaku.

Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, narezanou časťou nahor.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút – alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý. Po 20 minútach pečenia uložíme na zemiaky plátky masla a necháme dopiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes