plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chcete pripraviť najchutnejšie fašírky? Držte sa týchto rád a budú ešte lepšie, ako od svokry!

Pripraviť perfektné fašírky, ktoré nie sú vysušené, sú chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri nemusí byť až také jednoduché, ako sa zdá. Poradíme zopár skvelých trikov a tipov, vďaka ktorým budú karbonátky skutočne vynikajúce.

Pripraviť perfektné fašírky, ktoré nie sú vysušené, sú chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri nemusí byť až také jednoduché, ako sa zdá. Poradíme zopár skvelých trikov a tipov, vďaka ktorým budú karbonátky skutočne vynikajúce.

1. Najlepšie je kombinovať rôzne druhy mletého mäsa. Ako najlepšia sa ukazuje kombinácia hovädzieho, bravčového a aj trochy jahňacieho mäsa.

2. Nepridávajte do plnky mlieko, namiesto mlieka pridajte teplú prevarenú vodu. Mäso bude omnoho chutnejšie.

3. Namiesto celých vajec pridajte len žĺtky.

4. Nemusíte pridávať chlieb ani strúhanku. Namiesto toho vyskúšajte nadrobno nakrájanú kapustu, strúhané zemiaky alebo mrkvu.

5. Keď je mleté mäso ochutené a pripravené, rozdeľte ho na menšie kúsky a vložte na 15 minút odležať do chladničky. Fašírky sa nebudú rozpadávať a udržia si svoj tvar.

6. Ak do fašírok nechcete použiť vajce, alebo ho nemáte poruke, môžete ho nahradiť 2 lyžicami nízkotučného tvarohu, alebo pridajte do zmesi 1 nastrúhaný zemiak.

7. Čím viac cibule pridáte, tým je hovädzie mäso chutnejšie, okrem surovej cibuľky vyskúšajte aj opraženú cibuľku na bravčovej masti.

8. Ak chcete diétnejšiu verziu tohto obľúbeného pokrmu, odporúčame fašírky vyformovať na tenšie „placky“, preložiť na plech vystlaný papierom na pečenie a piecť pri teplote 220 stupňov asi 15-20 minút.

9. Ak chcete fašírky na grécky alebo stredomorský spôsob, pridajte do nich hrsť nadrobno nasekaných olív a strúhanú citrónovú kôru. Budú fantasticky svieže a pripomenú vám nádych letnej dovolenky.

10. Chcete zahustiť mäso inak, ako len obyčajnou strúhankou: vyskúšajte staršie chipsy (ktoré ste mali v otvorenom sáčku) alebo nadrobno rozmelené kukuričné krekry.

11. Fašírky môžete pred vyprážaním obaliť v bielku – budú fantasticky chutné, šťavnaté a pritom nenasiaknú toľko oleja. Ak chcete extra chrumkavú kôrku, obaľte karbonátky pred vyprážaním v strúhanke alebo hladkej múke. Musíte však počítať s tým, že jedlo bude viac nasiaknuté olejom.

Základom na prípravu dobrách fašírok je tiež dobre rozpálený olej, ktorého je zároveň na panvici dostatočné množstvo (aby sa vám karbonátky dobre prepiekli).

Najlepšie recepty na dnes