Kreatívna alternatíva ku klasickým pečeným zemiakom. Táto pochúťka nie len skvele vyzerá, ale prekvapí vás delikátnou a vyváženou chuťou. Pripravte si hravú a chutnú večeru, ktorú určite ocenia aj vaše ratolesti.
Potrebujeme:
4 stredne veľké zemiaky
4 lyžice rozpusteného masla
1 lyžica olivového oleja
½ lyžičky sušeného cesnaku
½ lyžice čerstvej petržlenovej vňate
½ lyžičky mletého čierneho korenia
½ lyžičky morskej soli
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zemiaky dôkladne umyjeme (nešúpeme) a pomocou ostrého noža urobíme v každom zemiaku hlboké zárezy (dávame však pozor, aby sme zemiak celkom neprerezali).
V miske zmiešame rozpustené maslo, olivový olej, cesnak, petržlen, soľ a korenie. Každý zemiak obalíme v tejto zmesi. Zvyšnou maslovou zmesou môžeme pokvapkať zemiaky zvrchu.
Zemiaky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Pečieme 15-20 minút, potom odstránime alobal a pečieme ďalších 35-40 minút, kým zemiaky nie sú mäkké a chrumkavé.
Podávame s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)