Úžasne chutné rezne bez trojobalu, ktoré chutia pekelne dobre. Mäsko má na povrchu chrumkavú kôrku a vo vnúti je pritom jemné a šťavnaté. Tajomstvo je ukryté nielen vo vynikajúcej marináde ale predovšetkým v jednej prísade – zemiakovom škrobe. Vďaka škrobu bude cesto na povrchu chrumkavé aj bez nutnosti použiť pracný trojobal a naopak vo vnútri si zachová šťavnatosť a jemnosť.
Potrebujeme:
5 plátkov bravčového karé
11 lyžičiek solamylu
1 lyžičku mletej rasce
4 strúčiky cesnaku pretlačeného alebo nastrúhaného
1 lyžicku kari
4 väčšie vajcia
2 lyžice majoránky
1 lyžičku pálivej papriky
Postup:
Plátky mäsa naklepeme. V miske zmiešame rozšľahané vajíčka s ostatnými prísadami a do tejto zmesi naložíme mäso. Prikryjeme fóliou a vložíme na celý deň marinovať do chladničky.
Potom jednoducho opražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti.
Ak máte radi ešte výraznejšiu chuť cesnaku, pridajte 1-2 strúčiky nakrájané na plátky aj počas smaženia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)