plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čerešňovo-vanilkový sen: Úžasne lahodný zákusok, ktorý vyzerá nádherne a chutí ešte lepšie!

Chcete pre vašich drahých pripraviť sladké prekvapenie? Vyskúšajte tento lahodný zákusok, ktorý úžasne vyzerá a chutí ešte lepšie.

Chcete pre vašich drahých pripraviť sladké prekvapenie? Vyskúšajte tento lahodný zákusok, ktorý úžasne vyzerá a chutí ešte lepšie.

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g masla

175 g kr cukru

1 ks vanilkového cukru

4 vajcia

250 g hladkej múky

2 lyžičky prášku do pečiva

Tuk pre vymastenie formy

Na vrch:

2 poháre čerešní (720 ml)

2 lyžice kr. cukru

5 lyžíc kukuričného škrobu

1 lyžičku citrónovej kôry

850 ml mlieka

60 g cukru

2 bal. vanilkového pudingového príšku

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s oboma druhmi cukru do nadýchanej hmoty. Potom pridáme vajcia – jedno po druhom – a postupne pridávame múku, prášok do pečiva. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na vymastený plech na pečenie – pečieme pri teplote 175 stupňov 20-25 minút.

Čerešne scedíme zo šťavy. ½ šťavy zmiešame s piatimi lyžicami kukuričného škrobu. V zvyšnej šťave rozmiešame 2 lyžice cukru a citrónovú kôru a potom túto zmes preložíme na plameň. Keď tekutina zovrie, vmiešame druhú časť šťavy s kukuričným škrobom a miešame, kým zmes nezačne hustnúť. Potom zložíme z plameňa a vmiešame do čerešne.

Z pudingových práškov, mlieka a zvyšného cukru uvaríme hustý puding. Na vychladnuté cesto striedavo vrstvíme puding a čerešňový krém. Puding odporúčame dávkovať pomocou cukrárskeho vrecka. Výborne vyzerajú napríklad takéto šikmé rady, alebo tvar mriežky. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes