plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božská čerešňová torta: Ak chcete niekomu urobiť radosť, pripravte mu toto, ide o neskutočnú dobrotku!

Ak chcete niekomu urobiť radosť vlastnoručne pripraveným dezertom, odporúčame vám túto fantastickú tortu. Na prípravu je úplne jednoduchá a chutí tak dobre, že ju určite pripravíte opäť!

Ak chcete niekomu urobiť radosť vlastnoručne pripraveným dezertom, odporúčame vám túto fantastickú tortu. Na prípravu je úplne jednoduchá a chutí tak dobre, že ju určite pripravíte opäť!

Potrebujeme:

Cesto:

100 g masla zmäknutého

100 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

4 žĺtky

150 g hl. múky

2 lyžičky prášku do pečiva

Na vrch cesta:

4 bielky

150 g cukru

100 g mandľovách lupienkov

Náplň:

Čerešne scedené zo šťavy

500 ml mlieka

3 lyžice práškového cukru – prípadne podľa chuti

1 a 1/2 bal. vanilkového cukru

400 ml smotany na šľahanie

100 g tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Postup:

Cesto:

Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. 2 bielky dáme do samostatnej misky a dva do samostatnej. Do zmesi masla a a cukru postupne všľaháme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rušným šľaahčom vymiešame jednotné cesto.

Formu na pečenie (26 cm) vymastíme maslom a navrstvíme do nej ½ cesta. . 2 bielky ušľaháme so 75 g cukru na sneh. Navrstvíme ho na cesto a posypeme mandľami – to bude vrchná časť torty. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 30-35 stupňov. Necháme vychladnúť vo forme prikrytej papierom na pečenie.

Rovnako upečieme aj druhý plát cesta, avšak sneh neposypeme mandľami.

Krém:

Tvaroh rozmiešame s 1 lyžicou práškového cukru a 1/2 bal. vanilkového cukru. Primiešame aj 100 ml ušľahanej šľahačky.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Zmiešame s tvarohovo-šľahačkovou hmotou.

Zvyšnú šľahačku ušľaháme s 2 lyžicami práškového cukru.

Ideme vrstviť. Na prvý plát vychaldnutéhoc esta so snehom uložíme čerešne a navrstvíme pudingový krém. Na ten navrstvíme šľahačku a nakoniec druhý plát cesta so snehom posypaným mandľami.

Dáme vychladiť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto rezepwiese

 

Najlepšie recepty na dnes