plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový pôstny koláč

Príprava tohoto koláčika je taká jednoduchá, že ju hravo zvládnete za neuveriteľných 5 minút. Stačí len všetko zmiešať, vložiť do rúry a tešiť na skvelú pochúťku.

Tento koláčik v našej rodine pripravujeme vždy v období pôstu. Neobsahuje žiaden ani maslo, no výsledok je aj tak veľmi chutný. Navyše, jeho príprava je taká jednoduchá, že ju hravo zvládnete za neuveriteľných 5 minút. Stačí len všetko zmiešať, vložiť do rúry a tešiť na skvelú pochúťku.

Potrebujeme:

10 lyžíc kryštálového cukru

20 lyžíc hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

400 ml vody

1 lyžička sódy bikarbóny

8 + 4 lyžice mletých vlašských orechov

Voliteľné: 4 + 4 lyžice domácej marmelády alebo džemu

Postup:

V miske zmiešame cukor, múku, vodu, 8 lyžíc vlašských orechov a ak chceme pridáme aj 4 lyžice džemu či marmelády. Do zmesi vmiešame aj jedlú sódu, prášok do pečiva a dobre premiešame.

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 30×20 cm. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Zmes by mala pripomínať konzistenciu hustej smotany. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút (v závislosti na rúre). V prípade pochybností môžeme cesto skontrolovať špáradlom.

Horúci koláč potrieme zvyšnou marinádou a posypeme zvyšnými orechmi a odstránime papier na pečenie.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: domacirecepti

Najlepšie recepty na dnes