plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč našich babičiek: Bleskový makovník s orechmi a hrozienkami!

Veľmi dlho som hľadala recept na tento koláčik. Pripravovala ho moja babička aj mama, je jednoduchý, šťavnatý a skutočne fantastický!

Veľmi dlho som hľadala recept na tento koláčik. Pripravovala ho moja babička aj mama, je jednoduchý, šťavnatý a skutočne fantastický!

Potrebujeme:

2 vajcia

200 ml kyslej smotany

300 g kryštálového cukru

150 g hladkej múky

70 g masla alebo margarínu

150 g mletého maku

1 bal. vanilkového cukru

Strúhanú kôru z ½ citróna

100 g hrozienok

100 g nasekaných vlašských orechov

1 lyžičku prášku do pečiva

Maslo a hrubú múku na vymastenie a vysypanie plechu

Postup:

Cukor, celé vajcia a prášok do pečiva ušľaháme do peny. Potom pridáme kyslú smotanu.

Postupne pridáme rozpustené maslo, múku, mak, citrónovou kôrou a vanilku. Nakoniec do cesta vmiešame nasekané orechy.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne pol hodinu.

Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kedvencreceptek

Najlepšie recepty na dnes