plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový dezert bez váhy a odmerky: Krupicový jablčník s orechmi a čokoládou!

Skvelý dezert z krupice, jabĺk a orechov, pripravený obľúbenou hrnčekovou metódou!

Skvelý dezert z krupice, jabĺk a orechov, pripravený obľúbenou hrnčekovou metódou!

1 hrnček = 200 ml

Potrebujeme:

1 hrnček pšeničnej kurupice

½ hrnčeka kryštálového cukru

½ hrnčeka oleja

½ hrnčeka mlieka

1 bal. prášku do pečiva

3 vajcia

4 nastrúhané jablká

1 hrnček mletých orechov

Glazúra:

100 g horkej čokolády

3 lyžice oleja

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie a úplne nakoniec primiešame do cesta orechy a jablká.

Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút.

Upečený koláč zalejeme rozpustenou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: brzirecepti

Najlepšie recepty na dnes