Skvelý dezert z krupice, jabĺk a orechov, pripravený obľúbenou hrnčekovou metódou!
1 hrnček = 200 ml
Potrebujeme:
1 hrnček pšeničnej kurupice
½ hrnčeka kryštálového cukru
½ hrnčeka oleja
½ hrnčeka mlieka
1 bal. prášku do pečiva
3 vajcia
4 nastrúhané jablká
1 hrnček mletých orechov
Glazúra:
100 g horkej čokolády
3 lyžice oleja
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie a úplne nakoniec primiešame do cesta orechy a jablká.
Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút.
Upečený koláč zalejeme rozpustenou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: brzirecepti