plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskové kuracie Kung-Pao s fantasticky chrumkavým mäskom!

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Nielen preto, že je pripravené za 15 minút, ale najmä pre skvelú chuť. Môžete k nemu pridať akúkoľvek zeleninu, huby alebo iné prísady a vždy bude chutiť úžasne.

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Nielen preto, že je pripravené za 15 minút, ale najmä pre skvelú chuť. Môžete k nemu pridať akúkoľvek zeleninu, huby alebo iné prísady a vždy bude chutiť úžasne.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1,5 lyžice zemiakového škrobu

4 lyžice sójovej omáčky

½ lyžičky mletého zázvoru

150 g nesolených a nelúpaných arašidov

Voliteľné: 1 pálivú papričku

3 lyžice oleja na vyprážanie

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na tenké prúžky. Obalíme v múke a opražíme na rozpálenom oleji pri vysokej teplote. Pridáme trochu soli, sójovú omáčku, zázvor, nasekanú pálivú papričku, znížime teplotu a a spolu restujeme na panvici, kým kuracie mäso nezmäkne.

Na inej panvici nasucho opražíme arašidy. Potom arašidy olúpeme a nasekáme nadrobno (môžete použiť aj lúpané arašidy).

Nakoniec pridáme arašidy k mäsu a spolu restujeme ešte 2 minúty.

Zložíme z plameňa a môžeme podávať. K mäsku môžete pridať zeleninu, alebo ho podávať len tak, s prílohou podľa chuti

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: povarenok

Najlepšie recepty na dnes