Oslaďte si popoludnie sviežim jahodovým dezertom s úžasne jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. A čo je najlepšie, nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie a prísady. Túto dobrotu jednoducho vyčarujete z toho, čo bežne nájdete vo vašej kuchyni. :-)
Potrebujeme:
24 ks dlhých piškót
600 – 700 g jahôd v konzerve
1 bal. vanilkového pudingu
1 bal. jahodového pudingu
900 ml mlieka
6 lyžíc kryštálového cukru (pre zdravšiu verziu použijeme med)
Postup:
Jahody scedíme a nakrájame na menšie kúsky (nálev nevylievame).
Z pudingových práškov, mlieka a cukru si pripravíme jahodový a vanilkový puding (na prípravu každého pudingu použijeme 450 ml mlieka a 3 lyžice kryštálového cukru).
Menšiu formu na pečenie vyložíme potravinárskou fóliou a na dno ukladáme detské piškóty (pokvapkáme ich nálevom z jahôd). Na piškóty navrstvíme ½ vanilkového pudingu, vrstvu jahôd a zalejeme ½ jahodového pudingu.
Na jahodový puding opäť poukladáme vrstvu piškót, pokvapkáme nálevom z jahôd a navstvýme ½ vanilkového pudingu, jahody a 1/2 jahodového pudingu. Poslednú vrstvu tvoria detské piškóty, ktoré jemne vtlačíme do pudingu.
Dezert vložíme stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny. Podávame so šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: brzikolaci