plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bláznivé jogurtové cesto na tie najlepšie bagety: Vydarí sa, aj keď sa nič nedarí!

Výborné cesto na tie najlepšie domáce bagety. Môžete z neho pripravovať aj rožky, žemle a iné chutné kúsky. Sú fantastické – chrumkavé na povrchu, jemné a nadýchané vo vnútri.

Výborné cesto na tie najlepšie domáce bagety. Môžete z neho pripravovať aj rožky, žemle a iné chutné kúsky. Sú fantastické – chrumkavé na povrchu, jemné a nadýchané vo vnútri.

Potrebujeme:

Na kvások:

250 ml teplého mlieka

30 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

1 lyžicu polohrubej múky

Cesto:

250 ml teplého mlieka

400 ml bieleho jogurtu

2 žĺtky

100 ml oleja

1 lyžičku soli

1,3 kg preosiatej polohrubej múky

Postup:

Z mlieka, cukru, droždia a 1 lyžice múky pripravíme kvások. Potom zmiešame v miske s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné hladké a lepivé cesto, ktoré z každej strany potrieme olejom. Odložíme na aspoň 4 hodiny (ideálne na noc) do chladničky.

Potom cesto vyberieme, prehnetieme na pomúčenej doske a rozdelíme na menšie časti, ktoré vyformujeme na bagetky. Preložíme na plech na pečenie, vrch narežeme a kým sa rúra zahreje, necháme podkysnúť.

Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes