plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bielkové košíky plnené smotanovým krémom

Tento recept ulahodí každému fanúšikovi snehových pusiniek. Okrem základného receptu je totiž vylepšený o ďalšie skvelé ingrediencie – tvaroh a smotanu, ktoré sú základom jemného krému v jedlých sladučkých košíkoch. Tomuto dezertu je jednoducho nemožné odolať!

Potrebujeme:

Na košíky:

1 šálku kryštálového cukru

4 vaječné bielky

Na krém:

150 g kyslej smotany

400 g jemného tvarohu

Cukor alebo med podľa chuti

Čerstvé ovocie a ozdobu

Postup:

Najskôr si pripravíme bielkový krém. Dobre vychladené bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Sneh navrstvíme do cukrárenského vrecka a na plechu vystlanom papierom na pečenie tvarujeme jednotlivé košíčky.

Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 100 stupňov 1 ½ – 2 hodiny.

Kým sa košíčky pečú, pripravíme si krém. V miske vyšľaháme tvaroh so smotanou dohladka. Podľa chuti pridáme cukor alebo med.

Keď sú bielkové košíky hotové, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť. Potom do košíkov dávkujeme tvarohovo-smotanový krém. Vrch každého košíka vyzdobíme čerstvým ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes