Zemiaky sú jednou z najobľúbenejších príloh vôbec. Nemusia byť vždy len smažené, varené, alebo jednoducho zapečené v rúre. Vyskúšajte ich pripraviť vo forme chrumkavých bochníkov so syrom. Je to jednoduché a jediné čo hrozí je, že vám budú chutiť viac, ako hlavný chod! :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
4 vajcia
100 g hladkej múky
150 g najemno nastrúhaného syra
1 zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno
Soľ a korenie podľa chuti
Ďalej budeme potrebovať:
Strúhanku
Olej
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a roztlačíme. Pridáme vajcia, múku, syr, petržlenovú vňať a vymiesime hladké cesto.
Z cesta formujeme placky s priemerom 6-7 cm a obalíme v strúhanke. Preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. Ak sú placky príliš vysoké, môžeme ich jemne roztlačiť rukou. Placky pokvapkáme trochou oleja a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 190-200 stupňov približne 20-25 minút. Podávame ako chutnú prílohu, alebo len tak – ako pochúťku s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)